αντί-maimouisme (μια έκθεση με νέους έλληνες καλλιτέχνες)

Exhibitions

1

6

Θοδωρής Χρησικός, Χωρίς Τίτλο, 2004, με την ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη
Ραλλού Παναγιώτου, Storm, μελάνι σε χαρτί, 2004, courtesy the artist
Αναστασία Δούκα, Queen Makita, 2004, με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας

Contributors

Kαλλιτέχνες: Αναστασία Δούκα, Έλσα Κιουρτσόγλου, Λεωνίδας Λιάμπεης, Λίλιαν Λυκιαρδοπούλου, Ραλλού Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Σαχπάζης, Αγγελική Σιώλη, Θάνος Σταυρόπουλος και Θοδωρής Χρυσικός.

Η έκθεση αντί-maimouisme παρουσιάζει μια γενιά νέων δημιουργών που εκφράζουν με ενέργεια, δυναμική και με ανατρεπτική αισθητική τις συνεχώς μεταβαλλόμενες σχέσεις τους με την καθημερινότητα.

Η έκθεση ανατρέχει στα προσωπικά βιώματα των νέων καλλιτεχνών, σε μυθοποιημένες καταστάσεις των παιδικών και εφηβικών τους χρόνων αλλά και σε αναζητήσεις με κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις που επηρεάζουν τη δουλειά τους και οι οποίες επανεγγράφονται με διεισδυτικό χιούμορ, ένταση και οξύτητα.

Είναι φανερό ότι η δουλειά τους αφουγκράζεται και μετουσιώνει τις αλλαγές που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά από την οπτική γωνία μιας έκκεντρης Ευρωπαϊκής πόλης όπως είναι η Αθήνα.

Χρησιμοποιώντας κάθε είδους μέσο, όπως η ζωγραφική, το βίντεο και οι εγκαταστάσεις και σε διάλογο με την διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, δημιουργούν, χωρίς όμως να χάνουν το στίγμα της δικής τους ιδιαίτερης και προσωπικής έκφρασης.

Η έκθεση αντί-maimouisme θα είναι μια ομαδική έκθεση νέων αναδυομένων καλλιτεχνών και θα παρουσιαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες θα δουλέψουν in situ και θα τυπωθεί ένα πρωτότυπο έντυπο-κατάλογος σε μορφή εφημερίδας.